بزرگداشت یدالله صمدی در دانشگاه مراغه

متن کامل

برنامه بزرگداشت استاد بزرگوار یدالله صمدی در دانشگاه مراغه به همت اعضای کانون آذربایجان‌‌شناسی برگزار شد.
به گزارش یول‌پرس؛ استاد یدالله صمدی دوران کودکی خود را در شهر هنرمند پرور مراغه سپری کرده است. ایشان یکی از بزرگان سینما بودند که صاحب آثار ارزشمندی در سینما و تلویزیون می‌باشند.

یکی از آثار نوستالژیک استاد صمدی فیلم «سارای» می‌باشد که در این فیلم به بهترین نحو داستان سارای به تصویر کشیده شده است.

استاد صمدی بعد از ۶۶سال فعالیت با‌ارزش هنری در ۳مهر ۱۳۹۷ به ملکوت اعلاء پیوست.

جای تاسف دارد که سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه و بخش فرهنگی سازمان شهرداری مراغه هیچ اقدامی در زمینه بزرگداشت استاد یدالله صمدی انجام ندادند.‼

تنها اثر با ارزشی که بعد از وداع استاد صمدی در مورد شناخت وی ساخته شده‌است، مستندی بود که به دست هنرمند پرتلاش مراغه‌ای، آقای سیامک جاوید ساخته شده است. در این مستند استاد یدالله صمدی به زبان خود در مورد ادبیات شفاهی آذربایجان و شوق بسیار برای ساخت فیلم «سارای» سخن می‌گوید.

در ادامه این مراسم کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس برجسته سینمای آذربایجان جناب آقای غلام‌رضا صیامی‌زاده در مورد آثار استاد صمدی و راه پر‌مشقت ایشان اطلاعات کافی در اختیار حضار قرار دادند. استاد صیامی‌زاده ابتدا به سیر تکاملی آثار استاد یداله صمدی اشاره داشته و سپس به بررسی وضعیت فعلی سینمای آذربایجان پرداختند .

در تعریف سیر تکاملی آثار استاد صمدی جناب آقای صیامی‌زاده گفت: استاد صمدی اثری به زبان تورکی ندارند و این خود درنتیجه دور شدن ایشان از سرزمین مادری در سالهای کودکی و عدم وجود آموزش به زبان تورکی و عدم حمایت از فرهنگ‌های دیگر در آن زمان می‌باشد، اما استاد با ساختن فیلم‌هایی همچون “ساوالان” رفته رفته به فرهنگ خود بازمیگردد اما هرچند اسم فیلم تورکی است فرهنگ و فولکلور آذربایجان جایگاه خاصی در فیلم ندارد ولی سپس با تولید “دلی دومرول” و “سارای” که یکی برگرفته از کتاب کهن دده‌قورقود و دیگری از ادبیات شفاهی آذربایجان میباشند گام بزرگی در راستای به تصویر کشیدن فرهنگ آذربایجان در قالب سینما برداشته و در آخر با ساخت فیلم تلویزیونی “تکم‌چی”علاوه بر به تصویر کشیدن فرهنگ آذربایجان دغدغه‌های اصلی آذربایجان همانند آسمیلاسیون و تحقیر تورک‌ها را نیز مورد انتقاد قرار میدهد . این فیلم از لحاظ محتوایی ارزشمندترین اثر استاد برای آذربایجان میباشد که به‌ دلیل تلویزیونی بودن به اندازه فیلم‌های سینمایی به چشم نیامد.

بنا به گفته استاد صیامی‌زاده، قبل از  فعالیت‌های هنری استاد صمدی، هیچ فعالیتی در زمینه هنر و سینمای آذربایجان انجام نشده بود. در واقع استاد صمدی بودند که آغازگر این راه پر مشقت و با ارزش بودند. بعد از فعالیت‌های باارزش استاد بود که راه برای فعالیت در زمینه سینمای آذربایجان میسر شد. به گونه‌ای که از سال ۸۲ تا سال ۹۵ تنها ۴ فیلم تورکی در سینمای ایران تولید شده بود ولی تنها در سال جاری ۵ فیلم تورکی در حال تولید است . استاد صمدی هرچند فیلم تورکی تولید نکردند ولی با پرداختن به سینمای آذربایجان آغازگر راهی شدند که به اعتلای سینمای آذربایجان منتهی شد.

همچنین استاد از اهمیت حمایت مردم از آثار هنرمندان سخن گشوده و لازمه پیشرفت سینما و علی‌الخصوص سینمای آذربایجان را استقبال و حمایت مردم دانستند به گفته ایشان هرچند این آثار از طرف دولت حمایت میشوند اما این حمایت به تنهایی کافی نبوده و مردم خود باید برای زنده نگه داشتن سینمای خود همت بگمارند.

در ادامه برنامه فیلم نوستالژیک «سارای» یکی از آثار با ارزش استاد صمدی با دوبله تورکی به دانشجویان هنردوست دانشگاه مراغه اکران شد.

در پایان برنامه از جناب استاد صیامی‌زاده و آقای سیامک جاوید به خاطر قبول زحمتهایشان تقدیر و تشکر گردید.

 

29 آبان 1397
تعداد بازدید: 547

نظرات

دسته بندی محصولات
ارائه کنندگان
Yedi Iklim türkçe B1
1,500,000ريال990,000ريال
مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×